מדידת חום שחר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

15/10/2016 | 16:40 | מאת: זהבית

שלום רב וחג שמח! אני בת 27, ועוקבת אחרי חום השחר כשלושה חודשים בנוסף לבדיקות ביוץ והפרשות. מצאתי כי השלב הלוטאלי הינו 12 יום ובאופן מקביל כל חודש מתחיל עם חום של 36.2 ביומיים הראשונים ולאחר מכן עולה בהדרגה ל36.7. השאלה שלי היא האם יש אפשרות שאני טועה והביוץ מתחרש לאחר הטמפרטורה 36.2? בנוסף, בדיקות הביוץ מראות עלייה בהורמון באותו יום של הביוץ ... לכן זה גורם לי לחשוב שאני טועה.. אנחנו מנסים להיכנס להריון בשלושת החודשים הללו ..לאחר הפלה ספונטנית שהתרחשה לפניי כשנה. התזמון של היחסים הוא בתיאום ליום הביוץ המשוער... האם יתכן שאני טועה בתזמון? אשמח להכוונה נוספת תודה.

שלום זהבית פחות קריטי... מה שחשוב על מנת לא לפספס: לקיים יחסי מין כבר כ - 3 ימים לפני המועד שאת חושבת שזהו מועד הביוץ. והמשיכי כך כשבוע... יום כן - יום לא... או אפילו כל יום. כך הסיכוי לדיוק עולה. באופן כללי ישנם פרמטרים נוספים לקיומו של הריון: בריאות כוללת עובי רירית וכו'. גם אם תדייקי מאוד בתזמון הביוץ אין זה אומר שתקלטי להריון כבר בחודש הראשון / שני / שלישי. גם הזרע - איכות וכמות הוא פרמטר משמעותי. גם שנה של קיום יחסי מין עד השגת הריון זה עדיין בגדר התקין. טיפול בדיקור, צמחים ותזונה יכול מאוד להועיל לשיפור פוטנציאל הפוריות. ישנם מחקרים רבים שמעידים על כך . אשמח לסייע לך מוזמנת ליצור קשר מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית