האם נזק שנעשה מדיקור הוא הפיך?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

23/01/2016 | 10:02 | מאת: סיון

מיכל שלום, אני בת 29 נשואה שנה וחצי, חודש לאחר החתונה החלטנו שאנחנו רוצים להכנס להריון ולכן הפסקתי גלולות. לא קיבלתי מחזור שלושה חודשים מאז שהספקתי גלולות ולכן פניתי לרופא נשים שבעקבות זה גיליתי שיש לי בעיה בבלוטת התריס והתחלתי לקחת יוטירקס לאיזון הבלוטה ובאמת כך היה.. קיבלתי מחזור תקין כל 28 יום ובייצתי כל 14 יום , 3 חודשים לאחר תחילת הטיפול ביוטירוקס נכנסתי להריון ובשבוע 8 הייתה הפלה. לאחר חודשיים מההפלה נכנסתי שוב להריון ושוב באותו שבוע הפלה.. מיותר לציין שהייתי במצב נפשי קשה ובחרדות ולכן חיפשתי משהו שיוכל לעזור לי ופניתי לדיקור סיני.. הלכתי למדקר עם שם בתחום הפוריות (שלא אציין את שמו) חודש לאחר התחלת הדיקור המחזור איחר ב4 ימים משהו שמעולם לא קרה לי! המדקר לא התרגש מזה ולכן גם אני לא.. קיבלתי מחזור והמחזור לא היה מחזור רגיל.. מחזור עם מלא קרישי דם וכאבים מאוד חדים שלא היו לי אף פעם בשום מחזור רוץ מלאחר ההפלות.. המשכתי עם הדיקור וכך עוד 3 מחזורים המחזור איחר ולא ב4 ימים אלא ב10 ימים.. עד שבמחזור האחרון לא קיבלתי מחזור בכלל.. המדקר לא ידע מה להגיד (שבין לבין המחזורים הוא משנה את סוג הטיפול ותערובת הצמחים שהוא נתן לי) משהו התחיל לא להסתדר לי.. תוך כדי הטיפולים התחלתי להרגיש חרדות יותר מהרגיל וגלי חום הלכתי לרופא הנשים וסיפרתי לו שאני לא מקבלת מחזור וען גלי חום והוא הפנה אותי לבדיקות דם.. כשראיתי את התוצאות חשכו עיני! Fsh ברמה של אישה בגיל הבלות! איך יכול להיות?? אף פעם לא היה לי שום בעיה במחזור.. רק מאז שהתחלתי דיקור.. מיותר להגיד שעזבתי את המטפל ומאז התחלתי טיפול אצל רופא נשים פרטי להורדת הfsh השאלה שלי האם הנזק שנעשה לי יכול להיות הפיך?

שלום סיון צר לי לשמוע את תלאותייך אבל התמונה שאת מתארת והסיבוכים שנוצרו לא יכולים לנבוע מדיקור. משהו מאוד לא מאוזן בגופך - האם בלוטת התריס מאוזנת כעת? חשוב מאוד לנטר את תפקוד הבלוטה , גם כאשר נוטלים יוטירקס לא תמיד הבלוטה מאוזנת, יש להמשיך ולעקוב כל הזמן. מעבר לכך - חשוב מאוד להתייחס לבעיה באופן הוליסטי- תזונה וצמחים כמובן שהם גורם טיפולי משמעותי. גם ברפואה סינית - ישנם צמחים שעשויים לסייע בהורדת FSH . ממליצה דווקא כן לפנות לטיפול ברפואה סינית אצל מטפל מומחה בפוריות ואם יש צורך לשלב זאת כטיפול לצד הטיפול הרפואי הקונבנציונלי. השילוב הטיפולי יכול להניב תוצאות הרבה יותר טובות. בשורות טובות מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית