שאלה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

18/09/2015 | 15:34 | מאת: יעל

שלום אני בת 31 בריאה, הייתי אצל רופא נשים שמצא שיש לי פטריה עקב תלונה שלי שבימים החרונים מגרד לי באזור למעטה, הוא אמר שזה כתוצאה מהלחות, אולי אני לובשת צמוד מידי, ואמר שיש לי אדמומיות. הוא נתן מרשם למשחה ונר אך אני לא לוקחת כי איני נוטלת תרופות ולכן מחליטה לתת לגוף לרפא את עצמו גם אם יקח יותר זמן בלי הטיפול התרופתי. שאלתי היא- עוד מעט אני אמורה לקבל ווסת. האם מותר יהיה לי להשתמש בטמפון בעוד יש לי פטריה? אני לא שואלת מהסיבה שיכאב לי או לא יהיה לי נוח- זה לא מטריד אותי. רק חשוב לי לוודא שאני לא אעביר עם טמפון חיידקים או משהו כזה. ודבר נוסף-מה אומרת הרפואה הסינית על פטריה? מדוע מופיעה ומה הטיפול? תודה

שלום לך אני מבינה מדוע אינך מעוניינת ליטול נרות ומשחות. אלו נוטות לשבש את ה"פלורה" הטבעית של הנרתיק וכאשר יש נטיה לפטריה הן לא פותרות את הבעיה מהשורש ויש צורך לחזור שוב ושוב על הטיפול. פגשתי לא מעט נשים ששימושים חוזרים באגיסטן גרמו אצלן לוסטיבוליטיס (דלקת מבוא העריה). אבל לצערי ומנסיוני ללא כל טיפול סיכוי קטן להחלמה... ישנם צמחים ייעודיים לטיפול בפטריות + תזונה מאוד מדוייקת ממליצה לפנות לטיפול מתאים. M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

20/09/2015 | 23:41 | מאת: יעל

הי יעל תודה על התשובה אך לא ענית לי על שאלת הווסת. האם מסוכן לשים טמפון בזמן שיש פטריה מחשש להעביר חידקים או זיהום לתוך הגוף. תודה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית