למיכל שלזינגר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

09/05/2015 | 00:15 | מאת: מילי

מיכל שלום רב ! היום באמצע מקלחת כשגילחתי את אזור הפות הבחנתי ששפה אחת שלי יותר גדולה מהשנייה יותר נפוחה וכשנגעתי בה הרגשתי משהו מוזר מין גולה בפנים היא ממקומת מעל הפתח שממנו יוצא הוסת, בדקתי אותה לבד כדי לראות אולי זאת שערה בתוך העור אך לא ראיתי שום סימן לשערה היא גם גדולה מידי בשביל להיות שערה בתוך העור העניין הוא שזה מוזר לי שפתאום הבחנתי בה באמצע המקלחת אני לא בטוחה אם היא רק הופיעה לי או שיש לי אותה כבר כמה זמן ואני פשוט לא הייתי מודעת אליה אני מאוד לחוצה כי כשנוגעים בה זה כואב בינתיים לא יצאו לי דימומים כלשהם אבל היא כואבת כשנוגעים בה וגם כמה רגעים אחרי אשמח אם תוכלי לייעץ לי מה זה יכול להיות. תודה

שלום מילי התופעה שאת מדברת עליה מכונה "ציסטת ברטולין". מדובר בהתנפחות של בלוטת ברטולין, שמסייעת לסיכוך הנרתיק ביחסי מין. בלוטות ברטולין הן זוג בלוטות קטנות הנמצאות משני צידי השפתיים, בפתח הנרתיק. לרוב קוטרן אינו עולה על סנטימטר אחד ולכן הן אינן בולטות. הנוזל שהבלוטות מפרישות זורם דרך צינוריות אל הנרתיק. במקרה שהצינוריות נחסמות הן מתמלאות בנוזל ומתרחבות ובמקום נוצרת ציסטה. לעיתים הציסטה פשוט נפתחת באופן טבעי והנוזל מתנקז החוצה. אפשרות אחרת - ניקוז הציסטה בהליך רפואי. אלי פונות נשים שמעוניינות להמנע מן ההליך הרפואי ואני מטפלת בהן בגישה טבעית. דיקור (לא בציסטה עצמה ....!!!) + צמחים + משלבת עבודת גופנפש מנסיוני הקליני: כאשר מופיעה כזו ציסטה יש משמעות מאוד גדולה לברר עם המטופלת נוושאים הקשורים ל יחסי מין, זוגיות וכו' (כאשר נושאים אלו אינם מעובדים ונפתרים הציסטה נוטה לחזור... - ואכן גם כאשר מטופלות עוברות הליך ניתוחי - ב- 40% ישנה חזרה של המצב) לכן חשוב מאוד לשלב טיפול הוליסטי- גופנפש. אשמח לסייע לך רפואה שלמה M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית