דימום לפני וסת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

24/04/2015 | 16:37 | מאת: עדי

שלום, אני בת 23 ולפני כחצי שנה הפסקתי ליטול גלולות בשל הפרשות חומות שהחלו להופיע כעשרה ימים לפני הוסת באופן קבוע. כיום, חצי שנה ללא גלולות ההפרשות נמשכות ורופא הנשים שלי המליץ לחזור ליטול גלולות שונות, דבר שאינני מעוניינת בו עוד. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מקום לטיפול. (יש לציין שאני בריאה, אולטרסאונד תקין) תודה מראש, עדי

שלום לך עדי אני מניחה שעברת בדיקה רפואית והכל תקין. בדיקת פאפ? מכיוון שההפרשות מתרחשות רק 10 ימים לפני הווסת ניתן להניח שמדובר בחוסר איזון הורמונלי. אפשר לטפל באמצעות שילוב של דיקור + צמחים. לבחון מהו המקור לחוסר האיזון (על פי הרפואה הסינית - צ'י /דם/ חוסר יאנג וכו') ולהתאים טיפול מתאים. באמת אין הגיון ליטול גלולות אם אין מדובר בצורך למנוע הריון. אני יודעת שמקובל לומר שבאמצעות הגלולות "מסדירים" את המחזור. אבל למרבית הנשים ידוע כיום שזו לא דרך להסדיר מחזור, אלא בעצם לבטל את הביוץ ואת התהליך ההורמונלי הטבעי. כאשר מפסיקים את נטילת הגלולות המצב חוזר להיות כפי שהיה לפני נטילת הגלולות ולעיתים גרוע יותר - הגלולות מגבירות את חוסר האיזון. אשמח לסייע לך הרבה בריאות M.A DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית