טיפול משולב במיגרנה ופוריות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

25/10/2014 | 10:46 | מאת: דונה

שלום מיכל, אני לאחר מספר טיפולי IVF שבמהלכן גברה התדירות של התקפי המיגרנות ומשכן, ברמה חריפה וצורך בכדורים אחת ל-12 שעות. שאלתי האם ניתן לטפל בדיקור במיגרנות ובפוריות במקביל? מה משך הזמן הסביר לדיקור? מה קצב הטיפולים הנדרש לפוריות? (המדקר שהיית אצלו דרש ממני להגיע 5 פעמים לפני שאיבה/החזרה). ושאלה קצת בומבסטית, איך ניתן לדעת האם המטפל מקצועי כאשר אין המלצות? תודה

שלום לך דונה שלום מיכל, אני לאחר מספר טיפולי IVF שבמהלכן גברה התדירות של התקפי המיגרנות ומשכן, ברמה חריפה וצורך בכדורים אחת ל-12 שעות. שאלתי האם ניתן לטפל בדיקור במיגרנות ובפוריות במקביל? טיפולי הפוריות ההורמונליים מגבירים מצבי חוסר איזון שמראש קיימים בגוף. אצל חלק גדול מן הנשים גם אם לא היתה כל בעיה לפני הטיפולים, מופיעות בעיות חדשות. המיגרנות קשורות מאוד לאנרגיה של הכבד (לא רק... !) וכמובן שטיפול תרופתי הורמונלי משפיע גם על הכבד שצריך להתמודד עם כל החומרים הללו. הטיפולים הללו גם מפרים את האיזון והבריאות של איברים נוספים בגוף. מסיבה זו - מאוד חשוב להגיע לטיפולים בדיקור לא רק קרוב לזמן ההחזרה / שאיבה והטיפולים ההורמונליים אלא להתחיל אפילו מספר חודשים מראש כדי להביא את הגוף לאיזון אופטימלי. טיפולים אלו משפרים את בריאות ואיזון הגופנפש ובהתאמה גם מגבירים את הסיכוי להצלחת הטיפולים ההורמונלים. כאשר מטפלים רק בצמוד לטיפול המערבי מפיקים פחות מן הטיפול. חשוב לי להדגיש שלצד הטיפול בדיקור חשוב לשלב גם טיפול בצמחים ו/או תוספים תוך התאמה למצבה של המטופלת. כל אלו מגבירים את האפקטיביות הטיפולית. אני משלבת גם התיחסות תזונתית שהיא מאוד משמעותית - שילוב של דגשים בתזונה על פי סוג דם וכן הידע שלי בתחום התזונה הסינית. משלבת גם טיפולי גופנפש(אייפק, תטא, ביואורגונומי ועוד) זאת מכיוון שישנה משמעות רבה לאמונות ,פחדים, חרדות ומתחים שהמטופלת באה עמם ומשפיעים כמובן על הצלחת הטיפול. מה משך הזמן הסביר לדיקור? טיפול בקופות חולים הוא בד"כ טיפול בסרט נע- כ 4 מטופלים במקביל למטפל והדיקור אורך כ 20 - 30 דקות. כמובן ששם אין גם שימוש בצמחים ו/או כלים טיפוליים נוספים. אלא אך ורק דיקור. בקופות לא משלבים בין טיפולים. אני יכולה לספר על הטיפולים אצלי - טיפולים אצלי אורכים שעה וזאת מכיוון שלצד הדיקור אני משלבת כלים נוספים ואין לי ספק שיש להם חלק מאוד משמעותי בהצלחות הטיפוליות שלי במרפאה. מה קצב הטיפולים הנדרש לפוריות? (המדקר שהיית אצלו דרש ממני להגיע 5 פעמים לפני שאיבה/החזרה). הקצב הנדרש - כפי שציינתי רצוי להתחיל מוקדם ככל האפשר. לא להמתין רק לשלב שבו מתחילות ההזרקות. יש להפגש לפחות אחת לשבוע עם המטפל. ולעיתים גם יותר. תלוי במצבה של המטופלת. בשלב שאחרי השאיבה יש להפגש למחרת וביום של ההחזרה האופטימום המחקרי הינו: לפני ואחרי. ושאלה קצת בומבסטית, איך ניתן לדעת האם המטפל מקצועי כאשר אין המלצות? אם אין לך שום המלצות על המטפל את יכולה לראות את התעודות על הקיר (: לשאול שאלות ולהתרשם. ולפעול על פי תחושת הבטן שלך בשורות טובות M.A. DIP AC מיכח שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית