דיקור לאחר החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

10/10/2014 | 13:49 | מאת: א.

שלום רב החלפתי מדקרת במסגרת הסבב הנוכחי של הIVF ובניגוד למטפלת הקודמות שהמליצה על דיקור יום לפני ההחזרה ויום אחרי ההחזרה, המטפלת הנוכחית אמרה שנפגש 5 ימים אחרי ההחזרה. אני לא יודעת אם "היה לה נוח להגיד את זה" כי ההחזרה נפלה על ערב סוכות או שזה מעיד בכל זאת על מקצועיות.. בכמה מאמרים שקראתי כתוב שממלץ דיקור אבל אין מידע מספיק ספציפי מתי הכי טוב... אשמח לשמוע מכם. חג שמח

שלום לך ההמלצה לטיפול לאחר החזרת עוברים (זו שגם נקבעה מחקרית) כפי שהמטפלת הקודמת שלך המליצה - ביום לפני ואחרי ההחזרה. אבל חשוב לי מאוד להדגיש כי אני מלווה את המטופלות שלי לא רק לפני החזרה ואחריה אלא בכל תקופת הטיפולים במקרים מורכבים - למשל מטופלת שעברה כבר מספר הפריות ללא הצלחה או גיל מבוגר אני משלבת גם טיפולים אחרי ההחזרה, אבל לא בכל המקרים. - הכוונה היא: מטופלות פונות אלי עוד לפני שהן מתחילות בטיפולים ההורמונליים ואנו מתחילות טיפול על פי האבחנה- חשוב לי לאבחן את מצבה של המטופלת בכלים של הרפואה הסינית וכלים נוספים שיש לי: אם אני מאבחנת שחסר לה צ'י /יין / יאנג וכו' - חשוב להביא אותה למצב האופטימלי ביותר עוד לפני תחילת הטיפול ההורמונלי. אם המטופלת תגיע לטיפולים ההורמונלים כשמראש אינה במצב אופטימלי הטיפולים ההורמונלים יהיו פחות מועילים ובעצם סיכוי נמוך יותר להשגת הריון . במקביל אני מקפידה מאוד על שילוב התיחסות גופנפש - בדיקת אמונות לגבי הריון , הורות וזוגיות (במקרה שמדובר בבני זוג). פעמים רבות האמונות הבסיסיות של המטופלת והפחדים שלה הם שמונעים את הצלחת הטיפול. לצד הטיפול בדיקור חובה לשלב גם צמחים ותוספים מתאימים על פי אבחנה מדוייקת. בהצלחה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר מטפלת ברפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית