מיגרנות אחרי מחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

05/07/2014 | 23:52 | מאת: שירי

שלום מיכל אני בת 37. סובלת מאוד לפני המחזור - מעצבנות וכמיהה מטורפת לפחמימות. בזמן המחזור כאבים אבל הכי משבש אותי - מיגרנות ביום האחרון ושלושה ימים אחרי הווסת. נמאס לי לקחת כדורים לשיכוך כאבים ובכלל בכל פעם אני נאלצת ליטול מינון גבוה יותר והיעילות קצרה יותר. האם יש משהו שניתן לעשות? תודה

שלום שירי הסינים מתייחסים לכאב ואי נוחות כאל חוסר איזון אנרגטי באיברים מסויימים. בד"כ כמיהה לפחמימות , כאבי ראש ועצבנות לפני מחזור מיוחסת לחוסר איזון בין כבד לטחול. קשורה למתחים, כעסים, הדחקות ותזונה שאינה מתאימה. מיגרנות בסוף ימי הדימום הווסתי - מיוחסות לחוסר דם. כפי שאת מציינת אין שום טעם וסיבה אמיתית לטפל באמצעות משככי כאבים. בעצם משככי הכאבים מגבירים את חוסר האיזון הבסיסי שממילא קיים בגופך ובכל פעם שאת נוטלת אותם את מרחיקה את גופך עוד יותר מן המצב של הבריאות והאיזון. ממליצה לך לפנות לטיפול אצל מטפל שמשלב דיקור, צמחים, תזונה ורצוי וחשוב ביותר גם כזה שמתיחס לפן הגופני-נפשי. טיפול מדויק ואמיתי בבעיה תלוי בשילוב טיפולי הוליסטי. מצרפת מאמר שעוסק בסטגנצית צ'י הכבד http://www.healthyu.co.il/liver-qi-stagnation-diet-recommendations מאמר על מתח קדם ווסתי - PMS http://www.healthyu.co.il/pms M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית