בליטה/גוש בפות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

17/05/2013 | 20:32 | מאת: נועה

שלום רב. אני בתולה,בת 23. לאחרונה גיליתי כי יש לי בליטה שומנית/בשרית בפות בחלק התחתון,לפני החור ממנו יוצא הדם בזמן המחזור ואליו נכנס איבר המין הזכרי. רואים את הבליטה גם מבלי לפתוח את השפתיים.. היא הייתה קטנה יותר..אך היא גדלה,זה קצת כואב לי כשאני הולכת,וכואב כשאני מנגבת את האזור לאחר מתן שתן,לפעמים כשאני מנגבת אני שמה לב למעט דם על הנייר שלפי הנחתי הגיע מן הבליטה למטה. זה לא נוח לי,זה מגעיל אותי,מציק לי וכואב. הבליטה התחילה לפני כשבועיים היא הייתה קטנה יותר,הלכתי לרופאת נשים שלא הבחינה בבליטה,למרות שהצבעתי לה על הבליטה עם כפפה, ולמרות שזה כאב כשהיא נגעה שם,היא רמה שאם הכאבים ימשכו לחזור אליה,בעיניי היא לא הייתה מקצועית,כי למרות שהיא הייתה קטנה היא נראתה לעין והיא לא אמורה להיות שם,רואים שלא מדודבר בחלק מאיבר המין. בימים האחרונים הבליטה גדלה יותר, היא נורא בולטת,יותר כואבת. האם ייתכן כי מדובר בפטרייה??.. בחיים לא הייתה לי בליטה שכזאת. האם אוכל לטפל בזה מבלי לגשת לרופאה? האם צריך מרשם רופא לתרופה אנטי פטרייתית? חברה אמרה לי לאכול מלא פטרוזיליה..אמרה שזה עוזר לטיפול בפטריות. אשמח להכוונה, ולמיקוד לפני ההמלצה לגשת לרופא. (כמו כן אם התמזמזתי עם מישהו ולא הייתה חדירה..האם ייתכן שנדבקתי במשהו??.. אני פוחדת) תודה רבה

שלום נועה יתכן שמדובר בציסטת ברטולין (התנפחות בלוטת הברטולין שמתמלאת בנוזל). פטריה בד"כ אינה מתבטאת כבליטה. ממליצה לך לפנות לרופא נוסף לצורך אבחון. רפואה שלמה חזרת המצב הלא מאוזן מבחינה הורמונלית יכולה להיות תלויה גם בתזונה ומשקל. למשל נשים שיש להן נטיה לשחלות פוליציסטיות ומעלות אפילו 4 ק"ג מיותרים, המחזורים עשויים שוב לחזור ולהשתבש. גם תזונה עתירת סוכר ומוצרי חלב בהחלט יכולה להחזיר את המצב לקדמותו. מנסיוני, כאשר המטופלת ממשיכה להקפיד על אורח חיים נכון מבחינה תזונתית ומשקל- המצב ההורמונלי ממשיך להיות תקין והביוצים סדירים וכך בהתאמה גם המחזורים. כאשר המצב אינו יציב כדאי מאוד להמשיך טיפול מבחינת דיקור וצמחים. רפואה שלמה M.A. DIP. ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

17/05/2013 | 23:53 | מאת: נועה

אני באמת עליתי במשקל באופן משמעותי בשבועיים האחרונים..ובאמת אכלתי מוצרי חלב שלא אופייני לי משום שהפסקתי עם זה כי אני רגישה למוצרי חלב,עם זאת היו פעמים נוספים בהם חטאתי ואכלתי פה ושם מוצרי חלב,ועליתי במשקל ושוב ירדתי.. ולא נתקלתי בתופעה כזאת. אני באמת אצטרך לבדוק זאת. מה את ממליצה לי לעשות כרגע?.. איזה תכשיר טבעי לרכוש?.. אני כרגע במחזור וסובלת מכאב כפול.. ואיני יכולה לגשת לטיפול בעקבות המחזור. תודה נועה.

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית