חום השחר נמוך- מה זה אומר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

18/11/2017 | 10:30 | מאת: חגית

שלום! אנחנו מנסים להיכנס להריון והחודש התחלתי לנסות למדוד את חום השחר על מנת לזהות את מועד הביוץ . ימי המחזור שלי נעים בין 24-28 ימים . במשך 11 ימים החום נע בין 36.2- 36.4. ביום ה 12 החום עלה ל 37 . ביום ה 13 החום היה 36.9 . ביום ה 14 החום ירד ל 36.5 . והיום שזה היום ה15 ירד ל 36.4 האם זה הגיוני ? מה זה בדיוק אומר ?

שלום לך חגית לשאלתך האם זה הגיוני? ובכן זו העובדה , כך המחזור מתנהג אצלך נכון לעכשיו. האם זה תקין ? זו כבר שאלה מדויקת יותר ועל כך אענה. מחזור תקין אמור להמשך בין 25-34 ימים. השלב שעד הביוץ שבו חום השחר נמוך סביב 36- 36.5 נחשב תקין. ואמור להמשך באופן סדיר בין 10-20 יום. זאת אומרת שגם אם אצל מישהי הוא נמשך 10 ימים באופן קבוע (אבל תמיד 10-11 יום ) זה תקין. גם מישהי שהשלב הזה נמשך 19 יום זה תקין (אבל קבוע). השלב השני שאחרי הביוץ - זהו השלב הלוטאלי , אמור להיות אצל כולן, 14 יום. חום שבין 36.5- 36.9 . אלו הערכים . כמובן שחשוב לבדוק בשעה קבועה. לפני יציאה מהמיטה. כמובן אם קמים בלילה הבדיקה הזו של חום השחר אינה רלבנטית. ישנן הנחיות נוספות שיש להקפיד עליהן. ממליצה לחפש בגוגל מאמר שלי : http://www.healthyu.co.il/charting-the-cycle-body-basal-temperature-understanding-the-chart מיכל שלזינגר - טבלת מעקב חום שחר. אשמח לסייע לך להסדיר את המחזור ולשפר את פוטנציאל הפוריות הטבעית שלך. מוזמנת ליצור קשר מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גינקולוגיה ופוריות 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית