ניתוח שק דמעות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

20/03/2014 | 15:24 | מאת: חמי

אבי, בן 77 צריך להתחיל טיפול במחלת CLL. לאחרונה (12/2013 + 03/2014 ) אושפז במחלקת עיניים בגלל זיהום בעין, שנגרם עקב חסימה בשק הדמעות. (טיפול אנטיביוטי דרך הווריד). בסיכום האשפוז הומלץ על מעקב בלבד . 1. האם במקרה זה עדיף להיות במעקב של העין או לבצע ניתוח של שק הדמעות. האם מחלת ה CLL משפיעה על השיקול לגבי החלטה על ניתוח. 2. במידה ולדעתכם כדאי לבצע את הניתוח בשק הדמעות, מתי הזמן האידיאלי לבצע אותו בהתחשב בזה שצריך להתחיל טיפול ב CLL . תודה רבה

שלום חמי, ניסיתי לענות לך מהסלולרי לפני זמן רב אך עקב תקלה באתר לא ניתן לי לענות אלא דרך PC...מצטער. הסיפור מצביע כנראה, על צורך בניתוח DCR (שחזור דרכי דמעות) עקב דקריוציסטיטיס (אבצס בשק הדמעות...) זקוק לטיפול אנטיביוטי דרך הפה וניתוח כעבור 3-4 שבועות מארוע הנפיחות... ה CLL לא צריך לגרום לשינוי המדיניות בנושא זה. בברכה, דר. בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים