דלקת עפעפיים - אשמח לעזרה!!

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

16/04/2012 | 23:45 | מאת: אוהד

רקע לפני כ5 שנים עברתי ניתוח לייזר לשיפור הראייה (אינטראלאסיק). בחודשים האחרונים חשתי כי המספר בעיניים עלה וכמו כן גירוי,יובש,גרד ותחושת עייפות בעין ימין. ולכן קבעתי תור לרופאי עיניים. לפני כחודשיים בתחילה נבדקתי עי רופא עיניים מקופ"ח אשר ציין כי עלה לי המספר בעין אחת ל-1 ובעין השניה לשלושת רבעי.ולגבי הגרד בעין ציין כי כנראה מדובר בגירוי.לא בדק את העין ורשם לי טיפות לגירוי.אותם לא נטלתי שכן הגירוי היה קל עדיין והפריעה לי בעיקר הראייה. כשבוע לאחר מכן נבדקתי אצל רופא העינים שניתח אותי לפני כ5 שנים , הנל רשם לי טיפות לטיפול בגלוקומה (על אף שזאת לא האבחנה) מסוג ויאופטיק 0.5 (והסביר כי הטיפות יכולות לשפר את הראייה במידה וקיימת נפיחות ) וכל זה ללא בדיקה כלל. אשר לאי נוחות בעין -ציין כי ככל הנראה יש לי גירוי בעין. נטלתי טיפות אלו במשך חודש.אך מאחר והחל לי גרד חזק מאוד בעין ימין הפסקתי את השימוש בהן והזמנתי תור לרופא עיניים מקופ"ח בשנית. הרופא שאל מדוע לא לקחתי את הטיפות לגירוי שרשם לי והשבתי לו כי מאחר והגירוי היה נסבל וכן לא רציתי לערבב טיפות עם אלו שנתן לי הרופא המנתח. הרופא בדק אותי לראשונה (!!!) והציע כי יש לי דלקת עפעפיים ורשם לי אופלוקס למשך עשרה ימים. נטלתי את התרופה ולא היה כל שיפור. לאחר כשבוע נוסף חשתי החמרה , העין דמעה,הפרשות משתי העיניים(כמו קשקשים על הריסים),גרד,תחושת אי נוחות,יובש. החלטתי לפנות למיון (רופאת קופ"ח כללית ברוטשילד בפ"ת) – הרופאה בדקה אותי צינה כי יש לי דלקת עפעפים חריפה הסבירה כי חיוני שאנקה את העפעפיים באמצעות מטליות ייעודיות של דר פישר, אבצע קומפרסים של מים חמים,ורשמה לי טוברקס למשך 14 יום 3 פעמים ביום. הרופאה ציינה כי אם המצב לא ישתפר אאלץ לפנות לקופ"ח ולבקש אנטיביוטיקה לבליעה. עברו מס ימים בהם אני מנקה את העפעים 3 פעמים ביום,מבצעת בכל יום קומפרסים,ונוטלת את הטיפות כנדרש. התחושה היא כי קיימת החמרה במצב.ישנן הפרשות רבות (קשקשים על הריסים) ,העיניים אדומות,תחושת גוף זר,והעפעף התחתון התנפח משמעותית. תחילה סברתי כי העין מתרפאה,אך התחושה הכללית היא כי אין שיפור ואף חלה החמרה. מה עליי לעשות? האם האנטיביוטיקה לבליעה היא הפתרון? האם קיים פתרון אחר? אני חש בתסכול רב מכלל הגורמים ומרגיש כי מצבי מחמיר

שלום, נראה (דורש בדיקת רופא עיניים אוקולופלסטיקאי) שמדובר בדלקת עפעפיים כרונית (בלפריטיס) הטיפול הוא שילוב של מה שאמרו לך : הגיינה של העפעפיים חימום שלהם (עדיף - חימום עם כרית לחימום למיקרו גל. אין צורך במים בתהליך) את הכרית - מכניסים למיקרו גל ל1.5 דק. טמפ. גבוהה. יש לבדוק שהכרית לא חמה עד יצירת כוייה. ולשים על העפעפיים ל 15 דק. לקבל כדור דוקסילין 100 מ"ג - פעם אחת ביום. לקחת עם כוס מים מליאה לאחר ארוחת צהריים - בעמידה. הכל ל3 חודשים בשלב ראשון. יש לבדוק שאין דלקת חיידקית. לשים טיפות דמעות מלאכותיות 3 פעמים ביום... בברכת בריאות שלימה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים