חוות דעת שלישית?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

30/06/2009 | 19:11 | מאת: גוליק

לפני למעלה מחצי שנה, התחלתי לסבול מהתופעה כדלקמן:מיד עם קומי בבוקר, ראיה מטושטת בעין ימין (כעין מסך לבן) ו"לכלוך" גבישי בזווית העין, לאחר מספר שבועות, הלכתי לבדיקה אצל רופא עינים שלא אבחן ממצא כלשהו וטען שמדובר כנראה ביובש הנובע משינה בעינים פקוחות ונתן לי טיפות - תחליף דמעות. לאחר שניסיתי מספר ימים וראיתי שאין שינוי, הפסקתי את הטיפות, לאחר כ3 חודשים היתה לי הפרשה (קלה) בזווית העין מספר (מועט)פעמים במשך היום, שלא ייחסתי לה כלל חשיבות.לפני כחודש וחצי, בהמשך ליום שהיה אובך ורב בארץ,סבלתי יומיים מנזלת חזקה ביותר שחלפה ללא טיפול. כשבועיים לאחר מכן החלה העין לגרד לי מאוד והחלה הפרשה מוגלתית, בבדיקה אמר לי הרופא כי מדובר כנראה בסתימה בתעלת הדמעות ונתן לי טיפות אנטיביוטיות,לאחר כשבוע הדלקת התחזקה-הפרשה מוגלתית חזקה מאוד שהצריכה טיפול באוגמנטין במשך שבועיים. למרות השיפור(הסוביקטיבי) לדברי הרופא, קבע כי יש צורך בDCR מאחר ועדיין ישנה מוגלה (המצב חזר למצב שהיה לפני פרוץ הדלקת החריפה) בבדיקה נוספת ע"י רופא אחר, קבע כי לא מדובר בסתימה אלא מדובר באבצס בדרכי הדמעות + RT.CANALICHLITIS (לדבריו יש חיידק) ויש לנתח בהקדם. האבחנה לאחר שבוצעה שטיפה ותמיסת המלח עברה לתוך הלע. האם עלי לקבל חוו"ד שלישית? מקריאה באינטרנט, הבנתי כי הגורם יכול להיות חיידק/וירלי/פטרייתי, איך בודקים? האם לא צריך לבדוק משטח, כמו משטח גרון? מודה לכם מראש על התייחסותכם

שלום גוליק, אם השטיפה עברה לגרון ללא רילוקס - נראה שאין צורך ב DCR. כדי לאבחן קנליקוליטיס - יש לראות. אם הרופא ראה ובטוח באבחנה - יש לבצע ניתוח קטן. אין צורך בתרבית. בהצלחה! ד"ר בנימין שלו

01/07/2009 | 07:43 | מאת: גוליק

תודה על תשובתך המהירה! כתבת" אם הרופא ראה ובטוח באבחנה"- הרופא ראה, ואני מניח שהוא בטוח באבחנה. איך אני יכול להיות בטוח שאכן זו האבחנה, האם כדאי שרופא נוסף יראה? הניתוח אכן קטן - אבל ניתוח...

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים