עין אחרי טראומה ישנה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

14/06/2009 | 12:55 | מאת: לירון

בשלב ראשון ואולי בכלל אני בכלל לא רוצה לנגוע בעפעף . היתה לי ספיגת שומן באיזור העין אבל זה לא משמעותי. נפגעתי בבסיס המצח שם בשנת 87 והיתה לי פזילה דיורגנטית בגלל זה. פרופסור מ.אוליבר , שככל הידוע לי כבר לא עובד, בדק אותי לראשונה יותר משנתיים וחצי אחרי הפגיעה ואחר כך עשה לי ניתוח . ממצאי בדיקתו לפני ואחרי הניתוח היו: בתבחין כיסוי נמדדה פזילה של 25- לרחוק ו35- לקרוב. כן הוא התרשם ממשהו שמונע תפקוד תקין של העפעף של העין השמאלית. אח"כ נעשה ניתוח לתיקון הפזילה. נעשתה החלשה של השריר הישר החיצוני ב6 מ"מ וחיזוק של השריר הישר הפנימי ב7 מ"מ בעין שמאל.היתה תוצאה קודמטית טובה והיה paeudotosis (צניחת עפעף מדומה)קל בגלל ספיגת רקמת השומן של ארובת העין השמאלית. אני רוצה להבדק ולדעת אם יש הרעה מהתוצאות שכתובות אחרי הניתוח ואם אפשר לתקן. רופא נשים אחד שלח אותי לבדיקה נוירולוגית , יותר נכון לסיטי, כי הוא ראה מידע עלי שהיתה לי הרחבה ב87. בסופו של דבר, ולפני שחזרתי אליהם, התברר שמה שהיה לי פעם שהיתה הרחבה של החדר הרביעי, ללא התיחסות לבדיקות עם תוצאות דומות שנעשו לי לא דרך קופת חולים עד שנת 94, השתנה כנראה והוא עכשיו הרחבה קלה כנראה בכל החדרים . הנוירולוגית, שעדיין לא קבעתי את התור אליה אחרי הבדיקה, כי לא היה לי זמן, וכי אני מעדיפה שתהיה לי לפני זה או מקסימום אחרי זה, לתור נוסף אצלה , גם בדיקה מוסמכת של העיניים, ערכה לי בדיקת תנועות עיניים ואחרי זה ממש כאבו לי העין והאיזור שלידה, והנוירולוגית אמרה לי שזה פסיכולוגי. אני מאוד רוצה להבדק אצל רופא עיניים שמתמחה בדברים האלה ושלא יעשה לי בדיקה כמו שעשתה לי הנוירולוגית ושיבין ויכתוב נימוק למה שלא יעשו לי לעולם בדיקות כאלה , ומקווה להגיע לרופא עם התמחות כזאת, שיכתוב לי מכתב שאוכלללכת איתו לרופא המשפחה ולנוירולוגית, וכך היא תאמין לי שיש לי קייס על העיין ושזה לא פסיכולוגי, ורופא המש/פחה יוכל לציין הנחיה לא לבדוק לי תנועות עיניים לעולם.היה לי שבר דחוס ליד העין, היו אולי עוד שני שברים, ,נמתחו לי שם שרירים בגלל השברים, אולי חלה הרעה מאז הניתוח, ואולי אפשר לשפר בלי לפגוע בשדה הראיה או לשפר את שדה הראיה. פרט לזאת יש פזילה מינימלית במבט כלפי מעלה כנראה בגלל הנזק המוחי. בסיטי רואי רק הרחבה קלה כאמור וסימנים של ספיגת דם במקום הפגיעה ובאזור הנגדי, ולא היה אפשר או שהיה מסוכן לנתח. האם זה יוכל להסתדר פעם ע"י שיקום מוחי או באופן כירורגי? למה הsaccades שראתה הנוירולוגית קשורים והאם אפשר יהיה להעלים אותם? האם מחשב וטלויזיה הורסים את השריר בעין?

השלום לירון, עצתי לך - לפנות לרופא עיניים המומחה בנוירואופטלמולוגיה - זה התחום שיכול להקיף את בעייתך המורכת מאוד. המחשב והטלויזיה לא הורסים את שרירי עיניים בברכת בריאות שלימה, ד"ר בנימין שלו

17/06/2009 | 13:56 | מאת: לירון

מצאתי רק באיכילוב ושם צריך הפניה של רופא משפחה. אני מחפשת פרטי

25/09/2009 | 15:04 | מאת: לירון

מצאתי מישהו כזה, והוא אמר שהשריר בסדר ושהשומן של העין נספג ובגלל זה הנוירולוגית טעתה.האמנם זה בלתי הפיך? מה אפשר לעשות ?

13/12/2009 | 09:11 | מאת: לירון

קיבלתי ממנו רק עכשיו מכתב מסכם והוא לא כתב בו מספיק דברים. אני צריכה דחוף לדעת למי אני יכולה לפנות באופן פרטי או דרך קופת חולים כללית. אני רוצה שיבדוק אותי ויאבחן אותי אוקולופלסטיקאי.

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים