צניחת עפעף מולדת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

18/05/2009 | 22:28 | מאת: ארנון

שלום רב, אנחנו עומדים לבצע ניתוח (קיצור עפעף ) לבננו הקטן ורצנו להבין האם לאחר הניתוח העיין נשארת פתוחה במלואה בשינה או שהפתיחה היא חלקית ( כפונקציה ישירה למידת קיצור העפעף ז"א אם העפעף קוצר ב 1 מ"מ העין בשינה תהיה פתוחה ב 1 מ"מ)? אלו מגבלות קיימות ? השפעות על חיי היום יום?.. תודה ארנון

שלום ארנון, לאחר ניתוח קיצור שריר מרים העפעף- העין נשארת פתוחה כתלות במידת קיצור השריר. היחס אינו 1מ"מ קיצור ל 1 מ"מ הרמה... בתחילה - בלילה- העין פקוחה יותר. בהמשך - יש הקטנה של מפתח העפעפיים... המגבלות - שבוע של שמירת היגיינה (אצלי לפחות), משחות לעפעף ולעין - לאורך זמן! עדיף משקפי שמש וכובע - לפחות בשבועות הראשונים. בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

19/05/2009 | 14:27 | מאת: ארנון

ראשית ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה והתיחסותך המקצועית לנושא, ברצוני לציין פרט שלא העלתי קודם: לבני פעילות עפעף 7 מ"מ (נכון לבדיקה האחרונה שנעשתה). אם כך אני חוזר לשאלתי הקודמת: עד כמה העין תשאר פתוחה בזמן השינה? כמו כן ברצוני לשאול שאלה נוספת: האם יש אפשרות לפתח את פעילות העפעף? אם כן-כיצד? תודה מקרב לב ארנון

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים