אחרי ניתוח פטוזיס- דמעות בעין המנותחת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

18/05/2009 | 20:00 | מאת: אירית

עברתי ניתוח פטוזיס להרמת עפעפיים בעין שמאל, ב-7 במאי. התפרים הוסרו ביום ראשון, 17. למאי.נולדתי עם עעף שמוט ובגיל 4 עשו לי ניתוח שהצליח חלקית. קודם לניתוח הרופא אמר שסביר להניח שהעפעף לא יגיע לגובה עין ימין, כיוון שהשריר חלש. לאחר הסרת התפרים, העין נפוחה, התפרים לדעתי בולטים ועין שמאל זולגת כל הזמן. חזרתי היום לעבודה, והדבר מפריע מאוד (בלשון המעטה). הרופא קבע פגישת ביקורת לעוד חודשיים, אך בעקבות הזליגה, קבענו להיפגש ביום חמישי. שאלות: 1. עבודתי היא על מחשב. תוך כמה זמן להערכתך אפשר לחזור לעבודה? 2. תוך כמה זמן העין צפויה להתאושש? 3. מהי משמעות הזליגה? היא נמשכת כל הזמן. תודה

18/05/2009 | 22:19 | מאת: ארנון

אירית ערב טוב, אנחנו מתעדים לבצע ניתוח להרמת עפעף לבני הקטן והייתי שמח אם היית מוכנה לחלוק איתנו את נסיונך ולהסביר לנו במה בדיוק הדברים אמורים ( קיבלנו הסבר מרופא אבל רצינו לדעת מבעלת נסיון ) , האם העיין נשארת פתוחה במלואה שישנים, דלקות עיניים , אך באמת נראים החיים לאחר הניתוח? אנו מואד מודים אם תשתפי אותנו המון בריאות ארנון

18/05/2009 | 22:54 | מאת: אירית

ארנון ערב טוב, אני לא רופאה ואני לא יודעת בן כמה בנך. לפיכך, לדעתי מתן עצות בתחום זה יהיה חסר אחריות לחלוטין. מה שכן, הניתוח שלי היה בהרדמה חלקית, כיוון שבמהלכו צריך לשתף פעולה עם המנתח, לעקוב אחר תנועות ידו וכו'. ההרדמה נעשית בעזרת זריקה לעפעף. הכאב של הזריקה הוא נסבל. הניתוח נמשך כ-45 דקות, ולאחריו התאוששות של עוד כשעה-שעתיים. במהלך השבוע שלאחריו הייתי בעיקר עייפה ולא עבדתי. כשישנתי, למיטב ידיעתי שתי העיניים היו עצומות. לאחר כשבוע מורידים את התפרים.המנתח העריך שבתוך כחודשיים ייראו תוצאות הניתוח. ב-10 הימים הקרובים אני אמורה לשים משחה אנטיביוטית על התפרים. אני לא יכולה לענות לגבי דלקות בעיניים. לדעתי החיים אחרי הניתוח צפויים להיראות "יותר", כיוון ששדה הראייה אמור לגדול, וזאת מטרת הניתוח. מעבר לכך, לא נראה לי שהניתוח הזה ישנה אצלי משהו, חוץ מהעובדה שב"מחשבה לאחור, סמוכה מאוד לניתוח-הוא היה מיותר". מעבר לכך- אם אתם במכבי - תצפו לכך שהעבודה תתבצע בשיטת הסרט הנע וכך גם היחס מצד הרופא. אולי מדובר בהתייחסות שונה כשמדובר בילדים. בהצלחה בניתוח.

אירית שלום, 1.עבודתך מול המחשב - מחמירה את הבעייה עקב הנטייה למצמץ פחות תוך העבודה מול המחשב. 2. תלוי במידת החשיפה והטיפול שתגדישי לעין. 3.זליגה מעידה כנראה בעיקר על יובש משמעותי עקב חשיפת יתר של הקרנית לאויר...כדאי שתיראי ע"י הרופא המנתח שלך. הוא יוכל להדריך אותך מה עלייך לעשות. בד"כ משחת עיניים מספר פעמים ביום וטיפות של "דמעות מלאכותיות". בברכת בריאות שלימה, ד"ר בנימין שלו

18/05/2009 | 23:20 | מאת: אירית

תודה

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים