בלפריטיס כרוני וריבוי כלזיון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

30/07/2020 | 15:22 | מאת: ליאל

שלום, אני בת 21 ובחצי שנה האחרונה סובלת מדלקות עפעפיים חוזרות ועקשניות, יחד איתן התפתח כלזיון בשני העיניים בעפעף התחתון. ביצעתי ניתוח להסרת כילזיון פעם אחת ושבועיים לאחר מכן מיהר להגיע כלזיון נוסף. אני שומרת על הגיינה וקיבלתי את כל הטיפולים המוצעים (משחות טיפות ואנטביוטיקה דרך הפה) ולמרות זאת ,כל כמה ימים אני מגלה שצץ לי אבצס נוסף בפנים העפעף(כרגע 3 בעין ימין ו2 בעין שמאל). השאלה שלי היא ממה זה נובע, האם קיים עוד פתרון או טיפול שיכול לעזור לי? ובנוסף האם כדאי לפנות למומחה אוקולופלסטיקה או שאין הדבר שייך? תודה רבה מראש על מתן האפשרות להתייעץ איתך.

שלום, יש לך אכן דלקת עפעפיים כרונית שמייצרת לעיתים כלזיונים תכופים. הטיפול, בנוסף לטיפול אנטיביוטי בכדורים מסוגים שונים, הוא טיפול מקומי כרוני : דרוש שיפשוף של שפת העפעף המדובר עם קצה מגבון סגור של דר. פישר (במשטח שפת העפעף, מקום בו שמים נשים ״עיפרון שחור״. לפני כל חימום שהוא המפתח לכל הטיפול. מבוצע עם כרית חימום למיקרוגל 15 דק 3 פעמים ביום. שמים כרית חימום קטנה (או גרב נקייה עם שקית כוסמת בתוכה וקשר בסופה.. )- כדקה במיקרוגל (צריך לצאת חם! לא חמים ולא שיעשה כוויה...) מבוצע 3 פעמים ביום ל 3 שבועות. אם עד אז לא עובר - ידרוש ניקוז כירורגי. בברכה, דר. שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים