שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/12/2001 | 11:57 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 19 וסובלת מזה כשנה מתת פעילות בלוטת התריס. לפני חודש נערך לי אולטרהסאונד בצוואר, אשמח אם תיתן את חוות דעתך על הממצאים: בלוטת תירואיד לא מוגדל בלתי אחידה (ידוע על תירואידיטיס) הודגמו שני תהליכים היפואקוגנים דיסטלי לקוטב תחתון של אונה ימנית של תירואיד ומספר תהליכים נוספים משמאל בנוסף בלוטות למפה צוואריות לסיכום: אבחנה מבדלת בין היפרפלביה של PTH לבין בלוטות למפה בלבד יש לציין שעשיתי בדיקת סידן שיצאה בסדר. בתודה מראש, יעל

מהלך הענינים אצלך לא כל כך ברור לי. 1. אם נמצאה אצלך מעט הגדלה של בלוטת התריס ונוגדנים נגד הבלוטה ותת פעילות של בלוטת התריס הרי שהמחלה ברורה היא קרוב לוודאי דלקת בלוטת התריס מסוג השימוטו וכל ברור נוסף לגביה כגון אולטראסאונד וכו' מיותר 2. אם התרשמו מבלוטות באיזור בלוטת התריס והיו מודאגים שמא יש תהליך שגורם להופעת בלוטות בסביבה הרי אולטראסאונד אינו פתרון - אלא קליטת טכנציום ע"י הבלוטה. זאת במיוחד עם מצאו בתוך הבלוטה איזור שנראה אחרת. מחפשים איזור שהוא "קר" בקליטה, לא קולט איזוטופים 3. הגדלת פאראתירואיד ללא כל ביטוי של סידן אינו דבר כל כך שכיח. כדי לעשות סדר בענינים כדאי לגשת לאנדוקרינולוג נוסף כדי לקבל חוות דעת. חוות דעת כמו שלי דרך מחשב אינה מספיק טובה לפתור בעיות אלא להעלות ספקות בהצלחה

12/12/2001 | 13:48 | מאת: יעל

שלום, קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה! אשמח אם תסביר לי שוב את הסעיף השני בתשובתך שלא היה לי כל כך ברור. דבר נוסף הוא האם יש לבצע מיפוי בלוטת פאראתירואיד או כל בדיקה אחרת כדי לדעת ממה נובעת הגדלת הפאראתירואיד ללא כל ביטוי של סידן? אודה לך על תשובתך, בברכה יעל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים