התבגרות מינית מוקדמת- בת שבע וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/07/2016 | 09:11 | מאת: אמא מודאגת

שלום פרופ צדיק, בתי בת השבע וחצי נמצאת מספר חודשים במעקב אצל אנדוקרינולוגית דרך קופת חולים (עקב הנצת שד). צילום כף יד בטווח הנורמה. יש לציין שמאז ומתמיד היתה גבוהה (אחוזון 80) ורזה מאוד. בדיקות הדם עד כה היו תקינות ולא הצביעו על כך שיש להתחיל טיפול. בביקורת האחרונה אצל האנדוקרינולוגית (בשבוע שעבר) היא הסכימה איתנו שחלה התפתחות. השדיים גדלו מן הפעם האחרונה שהיינו אצלה.היא אמרה שמניחה שהפעם בדיקות הדם יעידו על צורך בהתחלת טיפול בזריקות. קיבלתי הבוקר את תוצאות בדיקת הדם ונראה כי הן דומות לבדיקות הקודמות. ה LH קטן מ 0.5 וה FSH 3.7. אשמח לדעת מה המשמעות של הערכים הללו עד לשיחה עם האנדוקרינולוגית בשבוע הבא... תודה מראש, אמא מודאגת

הנוהג שלי הוא - אם השדיים הולכות וגדלות. והתמונה הקלינית מעיד על התבגרות, אני נותן טיפול לעיכוב ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים