צילום כף יד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/01/2015 | 19:05 | מאת: אתי

בני בן 12.8 נמצא במעקב גדילה מזה מספר שנים, נמצא לאורך השנים בין אחוזון 3-1. כיום 1.36 מ'. בצילום כף יד לפני 7 חודשים בהיותו בן 12.1 תאם לגיל 10שנים. כיום בגיל 12.8 (כרונולוגי)גיל עצמות תואם לגיל 12.6. במשך 7 חודשים צומצם הפער בשנתיים וחצי, כאשר בפועל בתקופה זאת לא הייתה צמיחה חריגה. מעוניינת לדעת מה המשמעות של הדברים, וכיצד עלינו לפעול.

קידום של גיל עצמות ב 2.5 שנים תוך 7 חודשיםהוא בלתי סביר יש לקחת את שני הצילומים של כפות הידיים לאנדוקרינולוג ילדים מומחה שיוודא מה גיל העצמות בשני הצילומים רק לאחר מכן ניתן לדון על תחזית הגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים