תינוק בן שנה ו-5 חוד' - דחוף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/11/2014 | 20:41 | מאת: יערה

בני בן שנה ו- 5 חודשים נמצא במעקב עקב גובה נמוך - 74 ס"מ וגם עקב גודל פין - 2.5 ס"מ.(משקל - 10 ק"ג). בביקור האחרון אצל הרופאה האנדוקרינולוגית היא המליצה על טיפול ב-testovirone במינון של 25mg פעם בחודש למשך 3 חודשים. היא טוענת שזה ישפיע לטובה על גודל הפין ומומלץ להתחיל בטיפול הזה כרגע ולא בגיל שנתיים-שלוש כי אז זה פחות אפקטיבי. אשמח לקבל חוו"ד נוספת בנושא. אני די חוששת מהטיפול הזה.לטענתה אין תופעות לוואי לטיפול. האם נכון הדבר? פרטים נוספים: גובה אם - 153 ס"מ גובה אב - 170 ס"מ גובה אח (בן 4.5) - 97 ס"מ תודה מראש!

אינני יכול לענות לך באופן אישי על התינוק שלך, כי לא בדקתי אותו ואין לי כל המידע שאנדוקרינולוג צריך לשם כך. לגבי הטיפול בטסטוסטרון בפין קטן. הטיפול מוכר בערך כ 30 שנה. יעילות הכי גדולה בשנה ראשונה. גם בניה יש יעילות אולם מעל שנתיים לא נהוג לטפל. המינון הנהוג הוא 25 מגר פעם בחודש ל 3 חודשים. לעיתים נותנים קורס נוסף של 3 חודשים. האמפולות של הזריקות הן של 250 מגר. אני נוהג לתת מכתב לאחות המזריקה שיש לשים לב שבאמפולה יש פי 10 מהמינון שהילד צריך. תופעות הלואי הפין של הילד עומד יותר מהרגיל-זה לא מציק לו בדרך כלל באופן נדיר מאד מאד יתכן שיהיה כאב כאשר הפין עומד הרבה זמן הילד נוטה לאכול יותר בתקופה זו ולעלות במשקל ולעיתים פעיל יותר מאשר קודם לכן. כללית נראה לי שטיפול זה אינו צריך לעורר דאגה במיוחד שיש ניסיון רב שנים בטיפול זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים