גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/11/2014 | 08:26 | מאת: ויקי

בתי בת 8 ו-3 חודשים. נמצאת במעקב גדילה. בדיקות הורמונים יצאו תקינות. צילום כף היד האחרון מראה גיל העצמאות מתאים ל-7 ו-10 חודשים והגיל הכרונולוגי הינו 8 שנים ו-2 חודשים. גובה היום 116.1 משקלה 25. הרופאה אמרה בהתחלה שהיא צריכה הורמון גדילה ולבסוף התחרטה ואמרה שהיא לא צריכה. מצד שני היא אמרה לי שגובה הילדה בסוף יהיה 1.5. ברצוני לדעת אם הילדה צריכה לקבל הורמון גדילה? כי 1.5 זה גובה נמוך - איך אני יכולה לעזור לילדה שלי. בתודה

גבהה של הבת הוא מתחת לנורמה. כפי שהבנתי אין לה חוסר הורמונלי או כל בעיה אחרת. "צריכה" היא לא המילה הנכונה. אם לא חסר לה כלום היא לא צריכה כלום. אם גבהה של ילדה הוא באחוזון 3 או מתחתיו והגובה הסופי יהיה פחות מ 150, קופות החולים מאפשרות לפי רצון ההורים ובקשת האנדוקרינולוג לתת טיפול בהורמון גדילה. בזריקה כל יום עד סוף הגדילה תוספת ממוצעת של 5-5.5 סמ לגובה הסופי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים