גדילה של ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/11/2014 | 15:08 | מאת: אדר

בתי בת 5 ולאחר ששמנו לב כי היא נמוכה מרוב בנות גילה החלטנו לבדוק: מנתוני טיפת חלב ניכר כי יש האטה בגדילה (נולדה במשקל תקין). הופננו לאנדוקרינולוגית אך בדיקות הדם שבצענו לא הספיקו לה והיא שלחה גם לצילום כף יד ולבדיקות דם ספציפיות יותר נוספות. מבחינה התפתחותית הכל תקין (הגננת אף אומרת שהיא מעל הממוצע ואף היתה שוקלת להקפיץ אותה כיתה..). יש לנו בן נוסף שקצת מעל ממוצע הגובה לגילו. אני גבוהה (1.78) ובעלי קצת יותר נמוך ממני. מספר שאלות: 1. האם צילום כף היד יכול לתת כיוון גם בלי בדיקות הדם? בבדיקות הדם הראשונות היה מאוד קשה (לא מצאו תחילה את הוריד, ניסו יד שנייה.. בקיצור- סיוט). 2. גם השיער שלה צומח נורא לאט וזה מאוד מפריע לה- השיער הוא שיער פלומטי תינוקי, במיוחד בהשוואה לצמות העבותות של חברותיה.. האם יש קשר בין צמיחה לגובה לצמיחת שיער? האם נכונה האמונה שאם נגזור לה את השיער הוא יתחזק ויצמח יותר? (לא ברור לי קשר בין גזימת קצה השערה לשורש..) תודה

1) ברור דורש בדיקות דם וצילום כף יד. יש לשלול בעיה בריאותית היכולה לגרום להפרעה בגדילה. 2) בדרך כלל אין קשר בין צמיחת שער לגדילה לגזירת שער אין כל השפעה. 3) אין כל קשר בין התפתחות שכלית לגדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים