הטייסים 11 חולון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/10/2014 | 15:36 | מאת: חיים גנטמן

שלום רב יש לי בן בגיל 6 והוא נמוך קומה .בבירור שבוצע ע"י רופאי שניידר הוא גדל בקצב מאוד איטי , בוצעו 2 טסטים לבדיקת הורמון גדילה ונימצא חוסר בשני בדיקות , הרופאה שטיפלה בו המליצה להגיש לוועדה לאישור מתן הורמון גדילה ללא הפניה לבדיקת MRI . אך הרופאה יצאה לחו"ל ורפא אחר שקיבל את התיק היפנה את הילד לביצוע בדיקת MRI ברצוני לשאול האם הילד חייב לעבור את בדיקת MRI לפני הגשתו לוועדת אישור מתן הורמון גדילה. ואשתי אני דואגים מהרדמה כללית לבדיקה. אשמח לקבל את התייחסותכם למייל הפרטי שלי תודה רבה חיים גנטמן

לאחר הוכחת המצב של מיעוט הפרשת הורמון גדילה מבצעים MRI של המוח כדי לחפש סיבה לחוסר היכולת להפריש מספיק הורמון גדילה. סיבה נדירה אך קיימת היא גידול במוח. ואם קיים מצב זה אסור לתת הורמון גדילה ויש לטפל בגידול. על כן אינני מטפל בחוסר בהורמון גדילה עד אשר יש לי תשובת MRI

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים