ילד בן 9 עם תחילת שיעור בערווה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/04/2014 | 01:00 | מאת: מיכל

שלום רב פרופ' צדיק. בני בן ה- 9 החל לגדול לו שיער ערווה דק ומורגש בערווה. (כשמתכופפים לבחון) בבדיקת כף יד שערכנו לו לפני כשנה וחצי (בשל גובה מתחת לממוצע ושעירות כללית ) התשובה שהתקבלה הייתה התקדמות של חצי שנה. האם זה תקין או שיש לגשת לבצע בדיקות דם הורמונאליות ? האם כדאי לבחון קבלת זריקות לעיכוב הורמונאלי ? תודה רבה על תשובתך.

הופעת שעור בערווה בבנים לאחר גיל 9 ובבנות לאחר גיל 8- היא תופעה נורמלית. כאשר יש שעור מיני לפני גיל 9 או התרבות מהירה מאד של שער מחפשים סיבה הורמונלית. אם קיימת סיבה הורמונים אלה גורמים לגדילה מהירה ולקידום ניכר של גיל העצמות. גיל עצמות שנקבע לפני שנה וחצי אין לו כל ערך היום. אם היום גיל העצמות יתקדם הרבה יותר מהגיל, מחפשים בעיה הורמונלית. קידום של גיל העצמות בחצי שנה הוא בתחום הנורמה. אין זריקות לעכוב התקדמות השעור. הזריקות שהציבור מכיר הוא לעיכוב ההתבגרות המינית. בבנים התבגרות מינית מתבטאת בגדילת האשכים ואז הטיפול הוא בזריקות כאשר מדובר בשעור מיני, הבעיה היא ביותרת הכיליה ואז הטיפול הוא בכדורים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים