האצה פתאומית בהתבגרות מינית ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/05/2012 | 11:31 | מאת: ר

ביתי בת 9, גבוהה יחסית לבנות גילה (141 ס"מ אחוזון 90) ורזה (28 ק"ג אחוזון 25) שומרת על אחוזונים אלה לאורך כל השנים. ניצני שדיים ותחילת שיער ערווה עדין נראו כבר לפני כ-4 חודשים. עשינו אז בדיקת עצמות כף-יד שיצאה מתאימה לגילה במדויק. פרופיל הורמונלי שנעשה לפני כשנה וחצי (בגלל קצת שיעור-יתר) יצא גם כן תקין. נראה שב-4 חודשים הללו יש האצה פתאומית בהתפתחות, מאחר וניתן כיום כבר להבחין בהתעגלות קלה של השדיים (בשונה מבליטת ניצן בלבד כבר ניתן להבחין בצורה ממש)וכן בימים האחרונים החלו לה הפרשות שקופות מהנרתיק כמו לפני קבלת וסת. האם יתכן שזה אכן מעיד על פעילות הורמונלית שהחלה? האם זה לא קצת מוקדם מידי לוסת ראשונה? ( אני קיבלתי וסת ראשונה בגיל 14.5 ) תודה

מחזור מקבלים בדרך כלל כאשר גיל העצמות 12-12.5 והשדיים כבר מאד מפותחות כמו אצל בוגרת כדאי שאנדוקרינולוג יבדוק אותה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים