גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/01/2012 | 10:27 | מאת: אורית

בתי בת 9. לפני חצי שנה בגובה:121 ומשקל:21 לאחרונה מדדנו שוב והגובה :126 ומשקל:21.4. היא בעצם עלתה מאחוזון 5 לאחוזון 15 בחצי שנה. אבל במשקל לא. האם זה הגיוני ונורמלי כזו קפיצה אני חייבת לציין שבעבר היא היתה שוברת עקומות גדילה כלפי מטה. האם לדעתך יש צורך בבירור אנדוקריני לגבי הגדילה שלה? תודה

קצב גדילה כזה יכול להיות בגלל התבגרות או בגלל סיבה אחרת- לא ניתן להעריך בלי לבדוק את הנערה. בגדילה והתבגרות מהירים יתכן סיום הגדילה והופעת מחזור בגיל צעיר. חוסר עליה סבירה במשקל, מחייב ברור הסיבה חשוב כעת לפנות לאנדוקרינולוג ילדים עם צילום כף יד לגיל עצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים