שבירצ עקומות גדילה פעוטה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/11/2011 | 14:08 | מאת: קרן

שלום! בבדיקות שגרתיות של גיל שנה וחצי נימצא שביתי שברה את עקומות הגובה והמשקל שלה. בעקומת הגובה - ירדה מאחוזון 50 לאחוזון 10 ובעקומת המשקל מאחוזון 75 אל קצת מעל אחוזון 25. אציין שבמהלך החודש האחרון להריון הייתה במעקב IUGR. (כמו כן ביתי עדיין יונקת פעם ביום לפני השינה ואחות טיפת חלב אמרה שהירידה באחוזונים יכולה לנבוע מזה ולכן עלי להפסיק הנקה, אך טרם עשיתי זאת ) רופא הילדים שלח אותנו לבירור אנדוקרינולוגי, ובבדיקת IGF-1 יצאה תוצאה של 7.9 שנראית נמוכה אך בתחום הנורמה, כמ וכם בתפקודי הכליה שלה יצא שCREATININ - 0.27 U ו- סודיום 132, דבר חשוב מכיון שהיא במעקב מאז לידתה עקב אגן כליה מוגדל. כמו כן היא נוחרת בלילה, מנוזלת כל הזמן ולפעמים בלילה ניראה שהיא עושה הפסקות נשימה או מתקשה לנשום עד כדי כך שאני מגביהה לה את מראשות המיטה כל הזמן. היא עדיין מתעוררת בלילה, צמאה ונושמת מהאף כל הזמן , מה שהבנתי שיכול להיות קשור לאדנואיד. במקרה זה כמה זמן מגדירים הפסקת נשימה של פעוט בעת השינה? האם אדנואיד מוגדל יכול להסביר כזו ירידה בעקומות הגובה והמשקל? האם הטיפול בגיל זה הוא ניתוחי? האם לאחר הסרת האדונאיד הילד מדביק חזרה את עקומות הגדילה? אילו עוד סיבות אפשריות בגיל זה לשבירת עקומות? מודאגת מאוד ומחכה לתשובתכם. בברכה ותודה קרן

1 יניקה בלבד מעל גיל 6 חודשים יכולה לגרום לירידה בגרף המשקל והגובה. לאחר גיל 6 חודשים נותנים מזון\ תוספי מזון בהתאם לגודל התינוקות בעזרת דיאטנית. אין חובה להפסיק הנקה, אלא אם היא בלתי יעילה. יעילות בודקים על ידי שקילה לפני ואחרי ההנקה ויודעים כמה גרם חלב אם קלת התינוק\ת 2. לבדיקות הדם שמסרת אין קשר 3 נחירה, שינה, הפסקת נשימה- פני לרופא אאג לבדיקת התינוקת ולתשובה לכל השאלות האלה 4 אם החסימה בנשומה גרמה להפרעות אכילה והפרעה בעליה במשקל, תיקון הבעיה בדרך כלל מתקן את המצב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים