בתי בת 6.5 גובה 110 ס"מ האם זה בסדר?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/11/2011 | 12:21 | מאת: אורית

יש לי ילדה בת 6.5 נמוכה מאוד לגילה (יש לה גם אחות תאומה שעוברת אותה ב- 8 ס"מ) שהייתה בת חצי שנה עברה ניתוח לב פתוח וניתוח נוסף בגיל 3 וחצי האם יש קשר לעצירת הגובה? עשתה בדיקות דם כלליות והכל תקין מה עושים?

גבהה בתחום התחתון של הנורמה. משנה האם גדילתה עקבית על אותו אחוזון או שהיתה קודם על אחוזון גבוה יותר אם יש הפרש גדול מתאומה שלה, יש לפנות לאנדוקרינולוג עם צילום כף יד ולהחליט על כוון הברור. בדיקות כלליות הוא לא מידע מכיוון שלא ברור לי מה בדקו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים