שיעור יתר-זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/10/2011 | 20:33 | מאת: גל

שלום רב, אני בת 22 וסובלת מבעיה של שיעור יתר מגיל ההתבגרות יש לי שיער מסביב לפטמות, בבטן, בגב, בידיים, בזרועות, בעורף, בכל הפנים כולל הצוואר, בחלק ממקומות אלה השיער פלומתי ולא חזק אך נראה לעין ובחלק הוא ממש שחור גס ועבה. רופא משפחה שלי נתן לי גלולות דיאנה אשר אותם לקחתי במשך 8 חודשים בשילוב עם טיפולים בקרן אור במפשעות בבית שחי ובפנים-בפנים הבעיה החמירה ובמפשעות ובבית שחי ישנו דילול ובחלק מהמקומות לא גודל.אך לא היה דילול בשאר המקומות בגוף. עברתי לטיפולי אפילציה בפנים וזה עובד מצויין. אך שאר שיער הגוף אני לא יודעת מה לעשות איתו? אף פעם לא ניסיתי לטפל בלייזר.. ובנוסף פניתי לאנדוקרינולוגית שנתנה לי כדורי אנדרוקור 50 מ"ג למשך 12 יום בשילוב עם גלולות יסמין, נטלתי את הכדורים חודשיים ובאמת ראיתי שיפור בכל הגוף אך קראתי בפורומים שהשפעת הכדורים הללו היא רק בזמן נטילתם ואחרי שמפסיקים הכל חוזר-גם אם משלבים איתם טיפולי לייזר- ברגע שמפסיקים ישנו גירוי של זקיקי השיער להתרבות יתר. השאלה שלי אליך? האם זהבאמת נכון שאחרי שמפסיקים הכל חוזר חזרה? ואם כן מה אתה ממליץ לי לעשות? לא לקחת את הכדורים בכלל? ולנסות לטפל רק באמצעות לייזר.? אולקחת רק גלולות?למרות שגם גלולות משפיות רק בזמן נטילתם לפי ניסיוני האישי(לקחתי בעבר בזמן ששירתי בצה"ל גלולות דיאנה וכשהפסקתי התגברה לי הצמיחה בכל הגוף) אני רוצה לציין שעברתי בדיקות דם הורמונלייות ולא נמצא שום דבר חריג, לא סובלת מאקנה או השמנה או מחזור לא סדיר כך שזה גם לא שחלות פוליצסטיות.האם רק בגלל שגודל לי במקומות הורמונליים זה אומר שיש לי בעיה הורמונלית ורק באמצעות טיפול תרופתי אני יוכל לטפל בבעיה? אולי זה גנטי? אני ממוצא כורדי אך אימי ממש לא שעירה כמוני .אני כבר סוחבת את זה למעלה מעשר שנים וכבר מבולבלת מכל המידע.אשמח אם תעזור לי.

עלייך לפנות לאנדוקרינולוג להשלמת בדיקות הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים