קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/09/2011 | 07:48 | מאת: NIS

גידול באדרנל דרוש לו הספקה של ACTH כדי להפריש קורטיזול או שהוא מפריש קורטיזול באופן עצמאי גם ללר קבלת ACTH? משום שביצעתי בדיקת קורטיזול לאחר מתן DEXAMETHASONE ואם כך הבדיקה לא בדקה כלל לגבי האפשרות של גידול באדרנל .

גידות עצמאי באדרנל המפריש קורטיזול, אינו תלוי ב ACTH להפך רמות גבוהות של קורטיזול מדכאות הפרשת ACTH ואין הדבר משפיע על הפרשת הגידול מטרת הבדיקה שעברת היא לבדוק האם הפרשת הקורטיזול עצמאית מהאדרנל ללא בקרה פנה בשאלותיך הבאות לפורום של מבוגרים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים