אימון משקולות וגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/09/2011 | 01:27 | מאת: א.א.

מדובר בנער בן 16 ו-10 חודשים. לאחר ביקור אצל רופא ספורט ולאור המלצתו החל באימון כושר בסביבות גיל 16,פעם בשבוע, בעזרת מדריך אישי ותוך הקפדה על שימוש במשקולות שאינן מעבר לכוח שלו.המראה הגופני והיציבה השתפרו. לאחרונה שמנו לב שגדילתו נעצרה. גובהו 1.57 מ'. ביקרנו אצל אנדוקרינולוג ילדים שאצלו היה במעקב עד גיל 15.תצלום כף יד מראה שיש עוד מעט מקום לסגירה והוא מתאים בערך לגיל 15. הרופא המליץ להפסיק עם המשקולות שלדעתו מעמיסים על העצמות. רופא הספורט טען בזמנו שאם לא עוסקים בהרמת משקולות אין בזה חשש והבנו שזו הדיעה הרווחת בדרך כלל בקרב הרופאים. מה דעתך?

יתכן ובנכם קרוב לגמר ההתבגרות וגמר הגדילה אין שום קשר להרמת משקולות. הבן יכול להמשיך להתאמן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים