איזה בדיקות יש לבצע

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/09/2011 | 05:44 | מאת: דליה

daגשפרופ' צדיק שלום, בני בן שלוש וחצי שוקל 12 ק"ג וגובהו 91 ס"מ הוא נמצא באחוזון שלוש כיום. בגיל שנתיים וחצי שמנו לב כי הוא קטן מבני גילו ופנינו למעקב, נאמר לנו שלפני גיל שלוש וחצי ארבע אין מה לעשות. ביצענו צילום כף יד ובפענוח נכתב כי גיל העצמות תואם לגילו. מהן הבדיקות הנוספות שיש לבצע בשלב זה? האם תזונה קשורה לכך? במשך שנה הוא עלה רק ק"ג אחד בעוד שבחודשיים האחרונים עלה חצי ק"ג. תודה על התייחסותך, אם מודאגת

17/09/2011 | 05:53 | מאת: דליה

שכחתי לציין כי הוא נולד בשבוע 37 במשקל 2650 קג וגובה 50 ס"מ. במעקב התפתחות בטיפת חלב בגיל חצי שנה בערך הוא היה באחוז 25 מבחינת אורך.

1) גיל תחילת טיפול- אם צריך מתחילים אפילו בגיל שבוע 2) אם גיל העצמות מתאים לגילו הסיכוי שיש לו בעיה רפואית הדורשת טיפול- קלושה 3) מה הבדיקות שיש לבצע כעת- בדיקה על ידי אנדוקרינולוג מומחה וברור עם המשפחה בשיחה 4) עליה מועטה במשקל יכולה לנבוע מבעית אכילה, בעית ספיגה וכו' לפני שאני מבצע בדיקות אני בוחן את כל גרף המשקל והנובה מהלידה ועד היום. בוחן את תכולת התזונה והכמויות ורק לאחר כל המידע הזה מחליט על כוון הבדיקות. מידית: רשמי כל מה שהילד אוכל בדיקנות ופני לדיאטנית כדי להעריך אם התזונה מספיקה לגדילה ולעליה במשקל. אם התזונה תקינה והעליה במשקל לא, רופא הילדים יבצע בדיקות לשלול צליאק ולשלול חוסר תזונתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים