פרולקטין גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/09/2011 | 15:27 | מאת: נועה

שלום. בני בן 15 גובה 152 ס"מ. גיל עצמות כף יד 13.5 בבדיקה הורמון הגדילה -שיצא תקין. התגלה פרולקטין גבוה מאוד 2600!עשינו בדיקת מ.ר.אי.- הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. אם כן מה עושים? הבנתי מהרופא שהפרולקטין חוסם את הורמון הגדילה. בבקשה אם תוכל לענות כי הבחור ממש בלחץ. בתודה מראש נועה.

1. פרולקטין אינו חוסם הורמון גדילה. פרולקטין יכול לעכב התבגרות 2. יש לחזור על בדיקת פרולקטין 3 שעות לאחר שהתעורר משינה, להכניס מחט קטנה לוריד לאחר הרדמת העור. להשאיר אותו בשכיבה במרפאה למשך שעה עם המחט בוריד ובתום השעה לחזור על בדיקת הפרולקטין 3 יש לוודא שרמת TSH נורמלית

15/09/2011 | 08:20 | מאת: נועה

שלום ותודה על תשובתך. עשינו לו את הבדיקה עם מחט קטנה ואחרי זמן כמו שכתבת. כמו כן ה tsh שלו תקין. מב הכוונה שהפרולקטין מעכב התבגרות.?התבגרות קשורה גם לגובה. אם כן מה ניתן לעשות?? בתודה מראש.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים