שאלה להורים לבנות עם גדילה מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/09/2011 | 08:37 | מאת: עפר

שלום רב, בתנו בת שמונה. היא אובחנה בגדילה מוקדמת, כנמצאת ממש על סף הבגרות המינית. חוות דעת שנייה אישרה את האבחון הזה וגם את ההצעה לטיפול - זריקות דקפפטיל לעיכוב הגדילה. הכל חתום וגמור, ואנחנו אמורים לקבוע תור לבדיקה הראשונה. אכן קראנו מידע באינטרנט. חיפשנו מידע על סכנות אפשריות, תופעות לוואי וכו', ולמדנו את מה שניתן. אבל עדיין אנחנו לא שקטים, ויש לנו שאלות רבות: למה הביקורת היא כל ארבעה חודשים? מה עושים אם יש בעיות אחרי זריקה? האם באמת לטווח רחוק אין בעיות פריון? האם באמת הגדילה ממשיכה בלי בעיות ברגע שמפסיקים את הזריקות? מהן תופעות הלוואי ואיך מתמודדים איתן (למשל עם הדימום הראשוני)? ועצם זה שפתאום הולכים להזריק לבת שלנו חומרים זרים - האם באמת יש כבר פרספקטיבה מחקרית מוצקה שמאפשרת לשלול לגמרי את כל החששות? וכל מיני שאלות נוספות. כל הורה בעל ניסיון שיהיה מוכן/מוכנה קצת לשתף על תהליך הטיפול יקבל את תודתנו. בברכה, עפר

1. שאלות על תופעות לוואי אין ללמוד מהורים שכן הלימוד שלהם בנושא אינו מעודכן. מידע זה ההורים צריכים לקבל מהרופא המטפל בהם. כמו כן מידע מחקרי מוצק אתם מחפשים מההורים? 2. קשר עם הורים אחרים מבקשים מהרופא שלכם והוא ימצא לכם משפחה המבינה היטב את הנושא שתסכים להדריך אתכם בנוסף לסיוע הרופא. 3. בעיות עם הזריקה ואחרי הזריקה- הרופא שלכם צריך לתת לכם מספר טלפון שיהי קו פתוח לעזרה. חומר בנושא זה הכנתי באתר: www.gdila.co.il 4. טיפול זה קיים בעולם מ 1972. רבות מהבנות שהתחילו טיפול אז הן כבר אמהות ויש להן ילדים. עם הפסקת הטיפול בדרך כלל מופיע מחזור תוך 6-9 חודשים. 5. בתהליך ההתבגרות קצב הגדילה עולה מאוד. הטיפול בדקאפפטיל, מפסיק את התקדמות ההתבגרות. על כן קצב הגדילה חוזר לנורמה. כלומר לקצב נורמלי שלפני תחילת ההתבגרות. 6. הופעת דימום דמוי מחזור למספר שעות כשבועיים לאחר תחילת הטיפול, אינה דבר שכיח. מסבירים לבת שבדרך כלל אין דבר כזה ואם זה קורה זה נעלם תוך כמה שעות והכל מסתדר. 7 תופעת הלוואי הבולטת ביותר היא עליה בתיאבון ובמשקל- פעילות גופנית ותזונה מאוזנת, תפתור את הבעיה. 8 בבקורת יש צורך כדי לראות שהטיפול פועל כהלכה ואין כל בעיה נוספת או חרדה מיוחדת. שאין עליה במשקל מעל הסביר ולעיתים להתאים את מינון התרופה 9. לקראת פגישתכם עם הרופא הכינו רשימת שאלות כדי שלא תזכרו רק אחרי שהלכתם הביתה ושאלו לאן להתקשר כאשר יש לכם בעיה. המטופלים (הורים וילדים מקבלים גם MAIL לשאלות בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים