שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2011 | 20:12 | מאת: אלינור

שלום רב, בני בן ה 12.5 נמוך ביחס לשאר ילדי כיתתו. תוצאות צילום כף יד שמאל הראתה כי קצב צמיחת העצמות תואם לגילו, כלומא אין פער בגדילה. משקלו 34 ק"ג גובהו 1.47 מתי לדעתך הוא ייגבה באופן משמעותי?\ האם כדאי לקבל טיפול תרופתי כלשהו? תודה מראש

בגיל עצמות 12.5 בן מגיע בערך ל 84% מהגובה הסופי (אם קריאת גיל העצמות נעשתה על ידי מומחה לגדילה ואינה שגויה) אין לי נתונים על דרגת התבגרותו, על צורת עליתו במשקל ובגובה ועל בדיקות. על כן לא ניתן לתת לך תשובה מלאה כאשר אני רוצה לחשב את עתיד הגדילה אני זקוק לכל הפרטים החסרים שציינתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים