התפתחות אצל ילדה בת 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2011 | 10:43 | מאת: שרית

ביתי בת 13 וחודשיים, עדיין לא קיבלה מחזור, אחרי בדיקות הורמונים + U.S תקין. נולדה גבוהה (53 ס"מ), תמיד היתה גבוהה (אחוזון 90) לפני שנה בבדיקת התפתחות בביה"ס ירדה לאחוזון 55. היא כרגע בגובה 1.56, נמוכה יחסית, הרבה בנות עקפו אותה בגובה. מה שמדאיג אותי שתמיד נאמר לי שהיא תהיה גבוהה בגלל הגובה שבו נולדה ופתאום כולם עוברים אותה וזה מפליא אותי וגם מדאיג אותי. עשיתי לה גם בדיקת כף יד שהיתה בסדר. (איני יודעת אם זה קשור אבל בדיקת פוספטס היתה גבוהה). האם יש לי סיבה לדאגה והאם הילדה יכולה עדיין לגבוהה. תודה על תשובתך.

אי קבלת מחזור בגיל זה אינו סימן לשום דבר הנתונים שאת נותנת אינם מלאים, אינם מדוייקים ואינם אומרים דבר מה גיל העצמות בדיוק ובאיזה גיל מדוייק הוא בוצע? מה קרה למשקל, האם העליה במשקל עולה על אחוזון קבוע? האם תפקודי כבד וכליות תקינים. מה רמות LH FSH ESTRADIOL PROLACTIN ועוד האם היא במעקב אנדוקרינולוג? אלה חלק מהשאלות והבדיקות שאנדוקרינולוג צריך לענות כדי להשלים ברור בהצלחה

06/09/2011 | 13:30 | מאת: שרית

קודם כל תודה על תשובתך. בדיקת כף יד נעשתה לפני כמה חודשים ולפי דברי הרופאה הכל תקין. המשקל שלה לפי הבנתי תקין היא שוקלת 46 קילו. בדיקות הורמונים: פרוגסטרון-1.5, TSH 3.32, LH 5.80, FSH 8.00, E-2 177 באופן כללי האם כדאי לי ללכת איתה לאנדוקרינולוג ?, תפקודי כליות תקינים, רק כפי שציינתי ALK פוספטס גבוה (306). תודה שוב.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים