מודאגת מתהליך הגדילה-סליחה על המייל הארוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/08/2011 | 09:12 | מאת: ציפי

שלום, בעלי בגובה 174 ואני 154, ביתי בת 15 גובהה 147 והשניה בת 13 וחצי גובהה 152 לשתיהן מחזור מגיל 11, סיימו גדילתן, אני מאוד מודאגת לגבי בני שחלילה לא יהיה נמוך כמוהן, כיצד אפשר לבדוק זאת ולהיות בטוחים שלא חסר הורמון גדילה או שאין איזו בעיה, בני לאורך כל ההיריון היה קטן בכ5 ימים מגיל ההיריון נולד במשקל 2400 שבוע 39, כיום בני בין 9שנים ו10 חודשים בצילום כף יד שעשינו כשהיה בן 9 וחצי הראה הצילום מתאים לגיל 11, כיום גובהו 132 מהו הגובה שכנראה יגיע אליו? והאים צריך לעשות בדיקות נוספות על מנת לראות שהגידלה תהיה תקינה?

גיל עצמות מתקדם יכול להיות בגלל התבגרות מואצת בגלל בעיה ביותרת הכיליה ועוד קידום זה של גיל עצמות יכול להביא לגובה סופי נמוך יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לברור

26/08/2011 | 12:30 | מאת: ציפי

סליחה פר' צידק, גיל העצמות בצילום הראה מתאים לגיל 10 ולא 11 כפי שכתבתי האים זה תקין? או שצריך לעשות בירור?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים