טיפוןל מניעתי בקולכיצין - המשך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2022 | 22:44 | מאת: אבנר

בהמשך לשאלתי - שאלתי בנוגע לטיפול מונע לפי-פאפא באמצעות קולכיצין. הפרופסור כתב כי: קולכיצין אינה אנטיביוטיקה אין לה השפעה על גדילה. רק במחלה בנקראת FMF קולכיצין יכולה לשפר גדילה. 2 שאלותי: 1. הבנתי מהרופא הראומטולוג שהתגובה בפי - פאפא לקולכיצין דומה לתגובה במחלת FMF (אם כי לא כל הילדים מגיבים באותה רמה). האם זה אומר שגם בפי-פאפא התרופה קולכיצין יכולה לשפר גדילה? 2. הילדה בת 7.5 חווה התקף פי-פאפא כל בערך 3 שבועות. ההתקף נמשך כשלושה - ארבעה ימים ובא לידי ביטוי בחום גבוה ובכאבי גרון. לעיתים תסמינים כמו אפטות ובחילות. בהתחשב בכך שהאומטולוג אמר שמבחינתו אפשר לטפל בסטרואידים, לטפל בקולכיצין או לא לטפל בכלל ולהניח לגוף להתמודד עם שלושה ימי חום כל כשלושה שבועות, רציתי לדעת, מבחינת הגדילה, מה הכי פחות מזיק: לתת לגוף להתמודד עם המחלה בתדירות של אחת לשלושה שבועות בערך או לתת קולכיצין באופן יום יומי כמניעה (לגבי סטרואידים - הבנתי שככל הנראה במינון הרלוונטי - בין 2.5 לשלושה מ"ג בכל פעם, מזיק מעט לגדילה. במקביל - הסטרואידים מצופפים את ההתקפים ולכן גורמים למתן סטרואידים באופן תכוף יחסית). כאמור, הבחירה לשיקולנו ועל כן חשוב לי לבחור באפשרות שהכי פחות מפריעה לצמיחה לגובה של הילדה. שוב תודה!

1) אין לי מידע על קולכיצין בפאפא 2) סטרואידים יכולים לפגוע בגדילה 3) ההחלטה על הצורך בטיפול היא על ידי המומחה המטפל במחלה. אינני מיעץ על טיפול במחלות שאינן בתחום ההתמחות שלי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים