בירור לגבי ההתפתחות המינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/12/2020 | 23:37 | מאת: לנה

שלום, ביתי בת 11, ניצני שד הופיעו לפני מספר חודשים, הרופא שלח לצילום כף יד בעקבות קומה נמוכה והצילום יצא תואם גיל, בימים האחרונים מופיעות הפרשות בהירות מהנרתיק, ברצוני לשאול 1. האם בהתאם לצילום כף היד, הופעת ההפרשות וניצני השד היא תקבל מחזור בקרוב? 2. גם אני וגם בעלי התפתחנו מינית מאוחר ואני קיבלתי מחזור בגיל 15, האם יתכן שביתי תקבל בגיל צעיר יותר? 3. כמה סנטימטר גובהים מתחילת גיל ההתבגרות? אני רוצה לציין שביתי לא גבהה במיוחד מאז שהתהליך החל ואני מאוד חוששת שהיא בעיצומו של תהליך ולא תוסיף לגבוהה מספיק... תודה מראש

תשובות בגוף השאלות: 1. האם בהתאם לצילום כף היד, הופעת ההפרשות וניצני השד היא תקבל מחזור בקרוב? תשובה: בדרך כלל לא סבירלא סביר 2. גם אני וגם בעלי התפתחנו מינית מאוחר ואני קיבלתי מחזור בגיל 15, האם יתכן שביתי תקבל בגיל צעיר יותר? תשובה: יתכן שכן. אין שום חישוב בעולם המחשב מתי יגיע מחזור 3. כמה סנטימטר גובהים מתחילת גיל ההתבגרות? בנות בדרך כלל גובהות כ 24 ס"מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים