האם קצב הגדילה תקין ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/11/2020 | 07:15 | מאת: לי רון

בני בן 14.שוקל 35 קילו 149 סמ בדיקות דם תקינית וגם צילום כף יד תקין.(גודל עצמות מתאים לכשנה פחות מגילו הכרונולוגי)גבה 2 סמ בחודשיים האחרונים האם הקצב תקין לגילו ובהתאם לנתונים

"צילום כף יד תקין"- ביטוי שאיננו מידע. בגיל עצמות 14 טווח גיל העצמות התקין נע בין 12.5 ל15.5 שנים. אם גיל העצמות 14 הוא עבר מזמן את שיא קצב הגדילה והגיע ל 92.7% מגובהו הסופי (אם קצב ההתבגרות ממוצע). אם גיל העצמות 15 הוא הגיע בממוצע ל96.8% מהגובה הסופי. קצב הגדילה תלוי יותר בדרגת ההתבגרות מאשר בגיל בשנים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים