גיל עצמות עוקף גיל ביולגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/11/2020 | 22:27 | מאת: מיטל

בני בן 13 אחרי צילום כף יד גילינו שגיל העצמות שלו הוא 15 , כרגע עושים בדיקות מקיפות ממה זה נובע, הרופא אמר שזה כנראה ליווה אותו שנים שגיל העצמות היה גדול יותר ועכשיו כבר מאוחר לטפל בהורמני גדילה וכו. האם באמת מאוחר? האם הוא יכול בחצי שנה להגיע פתאום לגיל עצמות 17 ולסיים את הגדילה שלו? או שנותרו לו לפי הגיל עצמות שנתיים לגדול/לגבוה, האם גיל עצמות יכול להאיץ ובפרק זמן קצת לסיים גדילה ולהגיע לגיל עצמות מתקדם יותר? יש דרך לבלום בנתיים? אנחנו חוששים מאוד, הכל נורא איטי יחד עם הקורונה, אני מפחדת שנפספס( הגענו לבירור מלכתחילה בגלל שהרגשתי שהפין שלו קטן) ועכשיו מתברר בכלל שהוא בגיל עצמות מתקדם מאוד, האם הכל אבוד? תודה

אני מבין שאת מודאגת. כדי להחליט על טיפול צריך לדעת מה הבעיה ולשם כך עושים בדיקות.בלי בדיקות לא ניתן לענות. מה מקצוע הרופא שבדק אותו? רופא ילדים או אנדוקרינולוג ילדים? האם רשם בסיכום דרגת התבגרות? נפח אשכים? כאשר גיל העצמות מתקדם בצורה בולטת בודקים: 1) האם זה בגלל התבגרות, האם התבגרותו מתקדמת מאד 2) האם יש הפרשת יתר של הורמונים מיותרת הכיליה הגורמים להאצת גיל העצמות. לפני שיש תשובות לא ניתן לנחש דבר הטיפול אינו זהה בשני המצבים. גם התנהגות גיל העצמות שונה בשני המצבים. על כן גם מה יקרה לגיל העצמות , לא ניתן כעת לנחש

16/11/2020 | 10:07 | מאת: מ

ד"ר האם אפשר להיפגש איתך ולקבל ייעוץ? או לשלוח לך את כל המסמכים שיש לנו תודה,

מצטער אינני מקבל מטופלים במרפאה. אני מייעץ בוידאו (זום) בלבד. אם מעונינים יש לשלוח לי בקשה ליעוץ ל: [email protected]

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים