התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/10/2020 | 11:30 | מאת: מיכל

שלום.ביתי בת 9ושלושה חודשים1.41 ומשקל 34.צילום כף יד מתקדם בשנתיים.אולטרסאונד בטן תקין ולא צפוי מחזור בקרוב. נשלחנו לבדיקת סינקטן בביהח.האם סיכוי גדול שבבדיקת ההורמונים יהיה ייצור גדול של הורמונים ואם כן מה זה אומר ומה הטיפול במצב כזה.?ואם על סמך נתונים אלה אין צורך בזריקת עיכוב כי אולי הבעיה בבלוטה שמייצרת הורמונים מיותרת הכליה.אודה להסבר.תודה

בדיקת סינאקטן אינה מאבחנת התבגרות ואינה משתתפת בהחלטה על עיכוב התבגרות, אלא בודקת אם יש הפרשת הורמונים המקדמים את גיל העצמות כשיהיו תשובות הסינאקטן נוכל לדון. למה לספק מידע על משהוא שאולי לא יהיה לבת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים