בת 10 והתפתחות מינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/10/2020 | 13:12 | מאת: יהלי

שלום רב, בתי בת 10 וחודשיים , משקל 33, גובה 1.38 ס"מ. בגיל 9 התחילה הנצת שדיים, ריח זיעה, בהמשך שיער ערווה בשפתיים תחתונות. בגיל 10 החל לצמוח שיער ערווה גם בקדמת הפות, והשדיים קיבלו מראה מעוגל יותר מאז גיל 9. לפי צילום יש קידום גיל עצמות בחצי שנה מהגיל הכרונולוגי. בהפנית האנדוקירנולוג היינו אצל רופא נשים ונערות, הבדיקה התה תקינה והוא לא ראה צפי לקבלת מחזור, לפחות בחצי שנה הקרובה. הרופא לא יכל לנבא לגבי החצי השני של השנה. האם יש מקום לדאגה? גם אני וגם בתי הגדולה (היום בת 19) התפתחנו יחסית מאוחר, בגיל 11, וקיבלנו וסת בגיל 13.5 -14. האם יש מקום לדאגה? תודה רבה

אין שום דבר יוצא דופן בנתונים שאת נותנת. בבנות הכי מהירות בהתבגרות מחזור מופיע 20 חודש מתחילת ההתבגרות. אין אצל הבת קידום ממשי בגיל העצמות אז כנראה שאין לה התבגרות מהירה. רק רופא שבודק אותה יכול להעריך את מידת ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים