הורמון גדילה ומחזור חודשי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/10/2020 | 21:00 | מאת: שגית

שלום הבת שלי בת 13 גובה 1.50. מטופלת שנתיים בהורמון גדילה וגבהה יפה מאוד. בסוף נובמבר מסתיים האישור תרופה. לפני כמה ימים היינו אצל הרופא והיא לא אישרה המשך טיפול כי היא קיבלה מחזור לפני חודש. מה ההשלכות של מחזור ומתן הורמון גדילה?.אשמח להרחבה בנושא . מכוון שאני רוצה לדעת אם ללכת לרופא אחר. יש לי עוד הורמון בבית כי רכשתי. אז האם להמשיך לתת?. כי יהיה לה גם מחודש הבא הורמון שישאר. חבל לזרוק. מה ההשלכה אם אני ממשיכה. בברכה.

מפסיקים טיפול בהורמון גדילה בבת אם : 1) קצב הגדילה פחות מ 2 ס"מ לשנה 2) כלל שני פחות חשוב הואגעיל עצמות 14 שנים. המחזור אינו קריטריון להפסקת טיפול.

18/10/2020 | 18:54 | מאת: שגית

הילדה גבהה 10 סמ בשנה גבהה מצוין. הרופאה אמרה שהורמון גדילה יכול להפסיק מחזור. ולכן נפסיק טיפול. נכון לעכשיו גיל העצמות הוא 12 והיא בת 13 וחודשיים. לכן אני רוצה להמשיך לתת טיפול כי נשאר לי בבית קופסאות. כל עוד אין קשר להפסקת מחזור. מציינת גם שאין ןלא היו שום תופעות במשך השנתיים. אשמח ממש לתשובה יום טוב.

הורמון גדילה אינו מפסיק מחזור פני לאנדוקרינולוג נוסף. לא ברור לי מה קורה אצלכם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים