המשך בירור לגבי ילד עם ריח זיעה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/10/2020 | 19:08 | מאת: מוטי

שלום דוקטור, פנינו בעבר לגבי ילד בן 7 עם ריח זיעה מסריח. הבדיקה ההורמונלית היתה תקינה. בדיקה גופנית של אנדוקרינולוג גם כן. איך ניתן להמשיך בירור לגורם? מצד אחד אנחנו מודאגים כמובן מהסיבה לדבר מוזר בגיל כזה צעיר, אך יתרה מכך - הילד ממש מושפע מכך מבחינה חברתית כי ילדים אחרים שמים לב לזה. האם יש עוד דברים שניתן לבדוק? אנחנו מבולבלים ואבודים

חשוב מאד מה מוצאים בבדיקה הגופנית. האם הדופר מהיר. בשלב ראשון בודקים את פעילות בלוטת התריס גורמים אחריםף מחלה כללית סמויה-אם CRP תקין-שולל בודקים שתן 24 שעות לקטחולאמינים ומטנפרין אם גם זה תקין יש דברים נדירים יותר פני לאנדוקרינולוג לדון על בדיקות.

18/10/2020 | 07:40 | מאת: מוטי

TSH תקין. בדיקה גופנית תקינה. לחץ דם ודופק תקינים לגמרי, מקריאה בגוגל אני מבין שלחץ דם אמור להיות גבוה במצב של קטחולאמינים ומטנפרין בשתן?? נבקש בכל זאת. מה לגבי תבחין ACTH, היית מבצע?

עליך לפנות איתו לאנדוקרינולוג לברור .התנהלות כזו של ברור בלי להכיר ולבדוק את הילד היא אינה רפואה טובה ואינני מסכים לה. גם מה שקראת על קטחול אמינים אינו מדוייק. ראיתי מטופלים שעליות לחץ הדם לא היו רציפות

21/10/2020 | 11:53 | מאת: מוטי

תודה על תגובתך, שאלתנו היא לאחר שהיינו אצל אנדוקרינולוג והוא סרב לתת לנו את הבדיקה הזו כי לטענתו על פי הבדיקה ההורמונלית יותרת הכליה תקינה. ננסה למצוא אנדו שייתן וייבדוק. ושוב תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים