חשש לגובה ילדה (גדילה) ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/10/2020 | 11:52 | מאת: גל

הבת שלי בת 11משקל אחוזון 2 רזה ואוכלת מעט. נמוכה משמעותית מבנות גילה. בדיקות דם בשנתיים האחרונות חסר ברזל. השלמת ברזל לסירוגין מתייצב ואז שוב יורד. היא במאמץ ריצה היא לעיתים מקיאה בצילום כף יד העצמות לפי שנתיים אחורה. אני בחשש לגבי הגובה. תודה גל

1) פנה לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי שיחשבו חוסרים בתזונתה 2) בעזרת רופא הילדים יש לברר האם יש לה מחלה הגורמת לחוסר ברזל ולהקאות אם לא מוצאים מחלה הגורמת לכך , פנה לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים