שאלה על igf1 נמוך אצל פעוטה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/10/2020 | 11:15 | מאת: רני ושירה

בתי בת שנה ותשעה שוקלת 7.7 קילו, היא גדלה לאט ומתםתחת לאט. רק עכשיו החלה לעשות צעד ראשון לבד. היא סובלת מטונוס שרירים נמוך. אנו גרות בחו"ל ולאחרונה ביקרנו רופאה אנדוקרינולוית. בבדיקות הדם נראה שה igf1 שלה הוא 34.9 . הרופאה המליצה על בדיקות סקר. מה דעתכם?

בגיל כזה IGF יכול להיות נמוך הוא יכול להיות נמוך גם בגלל תזונה לקויה., "בדיקת סקר" זה מונח שלא אומר דבר. השאלה מה עומד בסקר הזה. מה שחשוב הוא האם היא גדלה על אחוזון קבוע במשקל? האם היא גדלה על אחוזון קבוע בגובה? מה היחס בין העליה במשקל לעליה בגובה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים