גובה פוטנציאלי לילד בן 14.4 ומינון. תודה.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/10/2020 | 03:45 | מאת: מונה

שלום וברכה, ברשותך שתי שאלות: 1. מה המיצוי של הגובה הפוטנציאלי בגיל 14 וארבעה חודשים? אני חרדה לבני שמטופל בסומטרופין שנה רביעית (לא בארץ) ולאחר שגבה יפה כעת מעין "תקוע" בשני הביקורים האחרונים אצל אנדוקרינולוגית על גובה 1.63. ושאלה נוספת ברשותך אם זה אפשרי לענות ללא בדיקה, האם מינון יומי של 1 מ"ל סומטרופין (12 יחידות כפי שכתוב באריזה) הוא הנכון לגובה 1.63 משקל 44 קג? תודה רבה ובברכת חג שמח

1. מה המיצוי של הגובה הפוטנציאלי בגיל 14 וארבעה חודשים? תשובה: אין דבר כזה. התחזית היא לפי גיל העצמות ולא הגיל בשנים. אני חרדה לבני שמטופל בסומטרופין שנה רביעית (לא בארץ) ולאחר שגבה יפה כעת מעין "תקוע" בשני הביקורים האחרונים אצל אנדוקרינולוגית על גובה 1.63. תשובה: יתכן והוא גמר לגדול. תלוי בגיל העצמות ותלוי בדרגת ההתבגרות ושאלה נוספת ברשותך אם זה אפשרי לענות ללא בדיקה, האם מינון יומי של 1 מ"ל סומטרופין (12 יחידות כפי שכתוב באריזה) הוא הנכון לגובה 1.63 משקל 44 קג תשובה: מינון ניתן במיליגרמים ולא בצורה שאת אומרת. המינון תלוי ברמת IGF . תלוי אם גיל העצמות פחות מ 16 ותלוי אם יש לו עדיין פוטנציאל גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים