גיל עצמות 18 זה מקרה אבוד?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/09/2020 | 23:22 | מאת: יוסי

האם אין יותר גדילה בגיל עצמות 18? אם לדוגמה גיל העצמות התקדם נורא בילד בן 15 בגלל התבגרות מינית מואצת בגלל טסטוסטרון גבוה בדם, ועכשיו טופלה הבעיה והטסטוסטרון ירד משמעותית והוא נמצא אף בגבול התחתון של הנורמה, האם זה ישנה את הגיל עצמות? או שאין מה לעשות?

גיל עצמות מראה את מידת הפיכת לוחיות הגדילה העשויות סחוס לעצם ועצם אינה יכולה לגדול. גיל העצמות אינו יכול להיסוג. בגיל עצמות 18 כל מרכזי הגדילה כבר הפכו לעצם ועל כן אין גדילה נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים